torstai 6. maaliskuuta 2014

#2 Koulutuuppailua Eddiellä

"vanhaa

Mentiin tallille Jasminen ja Yasminen kanssa bussilla klo. 14:35 ja oltiin tallilla jossain 15:45.
Vaihettiin tallilla vaatteet koska tultiin suoraan koulusta. Autoin ennen omaa tuntia pikkusia hoitamaan heppoja tunnille. Annoin Eddien hoitajan hoitaa Eddien mulle tunnille koska hän ei muuten olisi kerennyt viettää aikaa herran kanssa.




Lähettiin siinä viidenaikoihin kävelemään maneesille. Kun päästiin maneesiin sisälle laitoin jalustimet kiristin satulavyön yms. Lähin kulkemaan uraa pitkin rennosti pari kierrosta pitkin ohjin ja aloin ottamaan Eddietä tuntumalle ja saamaan sitä kulkemaan rennosti eteen alas.
Saatiin siitä vähän ajan päästä lupa verytellä ravissa ja käynnissä itsenäisesti.
Tein Eddien kanssa paljon siirtymisiä ja asettelua ja taivuttelua, että Ed kulkisi rennosti ravissakin, ihme ja kyllä sain sen rennoksi.




Ravien jälkeen otettiin hevoset taikaisin käyntiin ja ruvettiin väistämään hevosen takaosaa pois uralta, Eddie äisti todella kivasti ja peheästi. Saatiin Noralta paljon kehuja, vaikkakin Väistätin Eddietä välillä vähän liikaa.
Olen mennyt Eddien kanssa kolutunnilla useita kertoja aikasemmin jotenka alan tajuamaan tätä hevosta jo vähän enemmän.

Loppuun viellä oli tehtävänä tehdä laukan-nostoja ja ympyröitä laukassa. Saatiin Eddien kanssa monta hyvää  ja rauhallista laukan nostoa, laukan tempo vaan maneesin pitkillä sivuilla kasvoi.

-Janna


(Video on lähinnä kuvattu alkutunnista, sen takia laukkoja ei ole videolla.)



Jalat ihan solmussa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rakentavaa palautetta ja kehuja on kiva vastaan ottaa, en suutu ellei jokin ole henkilökohtaista... :)